در اين نشست «محبت رئيسي» مديرعامل منطقه آزاد اروند گفت: دو کشور ايران و عراق مشترکات بسياري در حوزه منطقهاي و تاريخي و همچنين منافعي مشترک در زمينه تجارت دارند و بايد به منظور حفظ اين منافع مشترک تلاش بيشتري شود.
وي تصريح کرد: 7 منطقه آزاد تجاري فعال در کشور فعاليت دارند که هر کدام از آنها براي توسعه فعاليتهاي بازرگاني، تجاري و گردشگري تعاريف و اقدامات خاصي را انجام ميدهند که اين امر ميتواند موقعيت خوبي را براي کشور فراهم کند.
رئيسي تاکيد کرد: در منطقه آزاد اروند اولويت با فعاليتهاي زيرساختي و توسعه حمل و نقل ريلي و دريايي است؛ همچنين با جذب سرمايهگذاريها در بخش صنعت نفت بهخصوص در حوزه صنايع پتروشيمي و پاييندستي بايد روابط دو کشور را گسترش دهيم و موانع را از سر راه برداريم.
وي گفت: پايين آوردن عوارض، معافيت مالياتي در ورود و خروج کالا و ايجاد بانک در مناطق آزاد دو کشور براي مبادلات ارزي، روابط بين دو کشور را مستحکم ميکند.
رئيسي يادآور شد: آمادگي داريم براي توسعه روابط تجاري بين دو کشور نشستهايي را براي معرفي بهتر خدمات قابل عرضه برگزار کنيم تا مبادلات تجاري بيشتري بين ايران و عراق برقرار شود.
در ادامه، فائق ابراهيم اسماعيل افزود: آرزوي دو ملت و مسوولان دو کشور است که در مسير دستيابي به منافع مشترک تجاري گامهايي برداشته شود که اين امر با امضاي قرارداد همکاري تجاري ميان مناطق آزاد اروند و منطقه آزاد عراق تحقق مييابد.
وي تصريح کرد: عراق آمادگي دارد در هر زماني که ايران بخواهد براي پيشبرد مبادلات تجاري وارد مذاکره شود.
اسماعيل يادآور شد: تاسيس مناطق آزاد تجاري، برگزاري دورههاي آموزشي و تشکيل کميته مشترک براي مناطق آزاد از جمله اولويتهاي اساسي دو کشور در اين زمينه است که بايد با برگزاري نشستهاي تخصصي اين موضوعات را بررسي و عملي کنيم.
همچنين در اين نشست شهباز يزداني، مديرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، به تشريح فعاليتها و مزيتهاي مناطق آزاد کشور پرداخت.
يادآور ميشود تفاهمنامهاي از طرف مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند به معاون سازمان مناطق آزاد عراق ارائه شد تا پس از بررسي مورد امضاي طرفين قرار گيرد.
ب/120
انتهای پیام/